Nyheter

En lyckad “Nästa generations CSR-utbildning”

CSR-utbildningen som arrangerades av SVN, Hallvarsson & Halvarsson och Örebro Universitet, hölls i början av september 2015.

 

Måltidens hus, Örebro Universitet
Måltidens hus, Örebro Universitet

I sensommarens envisa solstrålar över universitetshuset i Grythyttan, samlades deltagarna för en morgonfika innan utbildningen startade.

Bortsett från att det är en sådan vacker tillflyktsort bara några mil från Örebro, kändes det extra relevant att årets CSR-utbildning hölls just i dessa lokaler, då Örebro Universitet har en stark koppling till näringslivet och 2012 rankades 14:e bästa universitetet i världen på forskning inom ekonomistyrning!

 

Tommy Borglund
Tommy Borglund

Inledningen på utbildningen stod Magnus Frostenson, (docent och CSR-forskare, Örebro Universitet) och Tommy Borglund (Director CSR Communications på Hallvarsson & Halvarsson) för och två intensiva dagar var igång.

 

Det blev en bred genomgång av de olika huvudämnena, hela sju föreläsare bidrog med intressanta infallsvinklar och perspektiv. Kursen erbjöd även djupdykningar i hållbarhetsredovisning, krishantering och CSR-strategier.

 

En del av materialet till kursen
En del av materialet till kursen

Pia Jertfelt (tidigare generalsekreterare SVN Sweden) upplyste om nätverkens betydelse och åhörarna konstaterade snabbt att även alla i rummet nu tillhörde att slags nätverk som kan göra mycket nytta!

Deltagarna själva hade många egna erfarenheter att dela med sig av. Även de som i vanliga fall är konkurrenter hade mycket att utbyta, denna gång mer som kollegor i samma bransch. Gemensamma utmaningar stöttes och blöttes mellan fantastiska måltider på Grythyttans Gästgiveri.

 

Sven Helin under kvällsföreläsningen
Sven Helin under kvällsföreläsningen

Det blev ännu en lyckad utbildning och vi på SVN är särskilt glada att vara medarrangörer! Medan svaren på utvärderingen trillar in med positiva omdömen (och några tips på förbättringar), står det klart att vi gärna vill göra det igen!

 

 

 

Håll utkik efter nästa utbildningstillfälle genom att anmäla er på vårt nyhetsbrev eller följa oss i sociala medier. Länkarna hittar ni längst ner på hemsidan.

//Sabina, SVN Sweden

 

TACK till:

  • Alla deltagare
  • Talarna: Magnus Frostenson, (docent och CSR-forskare, Örebro Universitet), Tommy Borglund (Director CSR Communications på Hallvarsson & Halvarsson, Lena Hök (Hållbarhetschef Skandia), Lisa Emelia Svensson (ambassadör Miljödepartementet) Hans de Geer (Professor, Senior Advisor på Hallvarsson och Halvarsson), Sven Helin (Universitetslektor Örebro Universitet) och Pia Jertfelt (tidigare generalsekreterare SVN Sweden) 
  • Miriam Thunborg och Georg Präauer på Hallvarsson & Halvarsson

CSR-utbildning