Kalender

Kan man bli klimatpositiv? Så gjorde MAX Burgers.

Stockholm, 18 October, 2018 07:50 - 09:30

Om vi ska klara av att nå Parisavtalets klimatmål står det klart att tiden är för kort för att endast reducera utsläpp. Vi måste därför fånga in koldioxid som redan släppts ut.

MAX Burgers har under många år arbetat med att minska sin klimatpåverkan och klimatkompensera för alla utsläpp från jord till bord. Nu har man gått ett steg längre och lanserat världens första klimatpositiva burgare. Det innebär att varje tugga ska bidra till att förbättra jordens klimat. Hur går det till? Vad krävs av analys och åtgärder? Och hur fungerar klimatkompensationen? 

Välkommen till ett frukostseminarium där vi fördjupar oss i temat ”Klimatpositiv”. Några frågeställningar:
• Vad säger vetenskapen om Parismålen. Kan vi nå dem? Behöver vi verkligen fånga in koldioxid som redan släppts ut?
• Kan man bli klimatpositiv? Hur gick MAX Burgers tillväga?
• Finns någon standard? Vad krävs av analys och åtgärder?
• Hur fungerar Plan Vivo-certifierad klimatkompensation?

Program 8.15- 9.30
• Meteorolog och klimatexpert Martin Hedberg sammanfattar den senaste forskningen om klimatet.
• Kaj Török, Hållbarhetschef på MAX Burgers om initiativet klimatpositiva burgare.
• Katrin Dahlgren, analytiker på U&We ger en bakgrund till standarder, analysmetoder och beräkningsgrunder.
• Johanna Grant, klimatstrateg på ZeroMission beskriver hur klimatkompensationen genom Plan Vivo-certifierade trädplanteringsprojekt går till.

Samtalsledare, Göran Wiklund, U&We
Tid & datum: 18 oktober 8.15-9.30
Ekologisk frukost serveras från kl. 7.50

OBS! Seminariet är fullsatt.
Arrangör: U&We & ZeroMission