Kalender

Hållbarhetsdagen i Norrköping

Norrköping, 18 October, 2018 09:00 - 14:00

Dags igen för vår medlem Golvkedjan att arrangera en hållbarhetsdag. Tillsammans med sitt medlemsföretag KVM Golventreprenad anordnas en hållbarhetsdag i Norrköping. Hållbarhetsfrågor och klimatfrågor blir allt viktigare för byggbranschen. Därmed också för medlemsföretagen i Golvkedjan, deras kunder och partners. De bjuder in till några timmars inspiration, erfarenhetsutbyte och diskussion med duktiga externa föreläsare. Detta för att bli klokare och hållbarare tillsammans!

Karin Strömkvist Bååthe, Generalsekreterare i Social Venture Network, berättar hur hållbarhetsfrågorna utvecklats genom åren, beskriver utmaningarna idag och pekar ut vart hållbarhetsarbetet är på väg.

Lars-Åke Lidén, VD för Golvkedjan, berättar hur Sveriges största kedja för golv- och plattsättningsentreprenörer praktiskt arbetar med hållbarhet. Uppförandekoder mot utvalda materialleverantörer, ISO 14001-certifiering, välgörenhetsprojekt, seminarier på Almedalen och klimatberäkningar (carbon footprint), för varje företag och enskilda golvprojekt som är verklighet idag. Lars-Åke berättar varför Golvkedjan gör allt detta, och vad det innebär för beställare och kunder.

09:00-09:30 Mingel & fika

10:00 KVM Golventreprenad hälsar alla välkomna  

10:15 Karin från SVN berättar om hållbarhetsutvecklingen i världen

10:45 Linda Apelgren, Karin Swärd och Karin Jonsson informerar om Norrköpings kommuns arbete med hållbarhetsfrågor

11:30 Lars-Åke, VD på Golvkedjan, berättar om byggbranschen och dess hållbarhetsarbete

12:00 Hållbara golvlösningar presenteras av golvtillverkarna Tarkett, Sika och Forbo Flooring

13:00 Lunch

Har du frågor om hållbarhetsdagen? Kontakta mia.lilja@golvkedjan.se

Anmäl dig senast 12 oktober till danne@kvmgolv.se.

Inbjudan till Hållbart byggande i Norrköping 18 oktober