Kalender

Kl 13.00: Hur får vi byggbranschens upphandlare att ställa fler hållbarhetskrav?

Almedalen lokal D24 på universitetet, Kaserngatan 1. Även digital livestreaming, 5 July, 2022 13:00 - 13:45

Arrangörer: Golvkedjan och Social Venture Network

Hur kan upphandlare och inköpare från byggföretag, fastighetsägare, kommuner och regioner ställa fler hållbarhetskrav, såsom klimatberäkningar och auktoriserat golvföretag, i sina upphandlingar av golvinstallationer? Vilka initiativ har tagits av byggbranschens aktörer för hållbarare upphandlingar?

Panelen speglar stora delar av värdekedjan i byggbranschen. De ger exempel på hur de arbetar med hållbara upphandlingar och delar med sig av sina erfarenheter. De svarar på frågan vilka hinder och utmaningar de har, och hur dessa kan undanröjas. Fokus kommer att ligga på varför hållbara upphandlingar är avgörande för att nå klimatneutralitet i byggbranschen. Vi kommer också att ha dialog utifrån "Lagen om klimatberäknade byggnader", "Vägledning för insamling av installationsspill" och "Nya hållbarhetskriterier för offentliga upphandlingar i byggbranschen". Resultatet från en färsk Demoskopundersökning visar att upphandlare inte beaktar klimatfrågan vid upphandlingar eller har tillräcklig kunskap om klimatberäkningar. Vi visar hur små och medelstora hantverksföretag kan klimatberäkna sina verksamheter på ett enkelt sätt som kan ge konkurrensfördelar.

Medverkande:

Lars-Åke Lidén, VD, Golvkedjan AB
Lisa Jacksson, Moderator/ Hållbarhetsansvarig, Golvkedjan AB
Johan Björling, Manager Sustainability, Forbo Flooring AB
Anna Graaf, Director Sustainability, White Arkitekter
Elisabet Stadler, Group Environmental Manager, PEAB
Annie Månsson, Hållbarhetskonsult, U&We


 

Se seminariet på youtube här!

 


Golvkedjan logo

Mer info om seminariet här.

 

Välkommen till Social Venture Networks hybrida Almedalsvecka 2022!

Våra seminarier genomförs i lokal "D24" i D-huset, Uppsala universitet, Kaserngatan 1, intill Almedalsparken. De livestreamas för dig som vill hänga med på distans, och spelas in så att du kan ta del av dem senare. 

Varje dag den 4-7 juli har vi uppstart kl 08.30 inför dagen. Och varje eftermiddag kl 17.00 serveras årets alkoholfria Almedalsdrink vid vår lokal D24!

Läs mer här på Almedalsveckans officiella webb om alla SVN:s Almedalsevents.