Kalender

Kan man bli klimatpositiv? Så gjorde MAX Burgers.

ZeroMission, Stockholm, 15 November, 2018 08:15 - 09:30

Detta är ett utdrag från MAXs event som kommer hållas den 15e November.

https://www.facebook.com/events/320012722125766/

(Intresset för vårt senaste frukostevent på temat klimatpositiv var så stort att vi fick tacka nej till deltagare p.g.a platsbrist. Därför är vi glada att kunna arrangera ytterligare ett seminarium på samma tema. Läs mer nedan och anmäl dig till hej@uandwe.se)
--------------------------------------------------

"Kan man bli klimatpositiv? Så gjorde MAX." 

Om vi ska klara av att nå Parisavtalets klimatmål står det klart att tiden är för kort för att endast reducera utsläpp. Vi måste därför fånga in koldioxid som redan släppts ut. 

MAX Burgers har under många år arbetat med att minska sin klimatpåverkan och klimatkompensera för alla utsläpp från jord till bord. Nu har man gått ett steg längre och lanserat världens första klimatpositiva burgare. Det innebär att varje tugga ska bidra till att förbättra jordens klimat. Hur går det till? Vad krävs av analys och åtgärder? Och hur fungerar klimatkompensationen? 

Välkommen till höstens andra frukostseminarium där vi fördjupar oss i temat ”Klimatpositiv”.

Tid & datum: 18 oktober 8.15-9.30
Ekologisk frukost serveras från kl. 7.50


Seminariet är kostnadsfritt, men frånvaro utan återbud debiteras med 250 kr.

Program 8.15- 9.30 
• Meteorolog och klimatexpert Martin Hedberg sammanfattar den senaste forskningen om klimatet. 

• Kaj Török, Hållbarhetschef på MAX Burgers om initiativet klimatpositiva burgare. 

• Katrin Dahlgren, analytiker på U&We ger en bakgrund till standarder, analysmetoder och beräkningsgrunder. 

• Johanna Grant, klimatstrateg på ZeroMission beskriver hur klimatkompensationen genom Plan Vivo-certifierade trädplanteringsprojekt går till.

Samtalsledare, Göran Wiklund, U&We