Kalender

Kl 13.00: Sociala investeringar i fastighetsbolag – en lönsam affär?

Almedalen lokal D24 på universitetet, Kaserngatan 1. Även digital livestreaming., 4 July, 2022 13:00 - 13:45

Arrangörer: Social Venture Network och Fastighets AB Förvaltaren

Kan sociala investeringar i fastighetsbolag vara en lönsam affär? Sociala investeringar kostar pengar vilket återspeglas i resultaträkningen. Ingår det i ett allmännyttigt bostadsbolags uppgift att arbeta med sociala investeringar?

Bryter sociala investeringar inte mot tanken att agera affärsmässigt? Men både egna och andra allmännyttors erfarenheter visar att det kring denna typ av insatser också finns en intäktssida, både direkt för bolaget och indirekt för bolagets ägare kommunen och även andra myndigheter får nytta av insatserna. Både i resultaträkningen och i balansräkningen, både på kort sikt och på lång sikt. Ett förhållande som leder till slutsatsen att sociala investeringar bör uppfattas som ytterst affärsmässiga. Vi för en paneldiskussion om hur Fastighets AB Förvaltaren jobbar med sociala investeringar, varför det är viktigt med denna typ av investeringar och hur staden faktiskt tjänar pengar på dessa genom indirekta intäkter till Sundbybergs stad. Vi gläntar också på dörren till nästa steg i detta arbete, ett initiativ för att arbeta fram en social investeringskalkyl i syfte att kunna ta hänsyn till positiva sociala effekter vid ex renoveringar, som inte syns i traditionell investeringskalkyl.

Medverkande:

Petra Karlsson Ekström, VD, Fastighets AB Förvaltaren
Ingvar Nilsson, Nationalekonom
Elin Poska, Moderator
Peter Schilling, Ägarrepresentant (S) och ordförande kommunstyrelsen Sundbyberg, Fastighets AB Förvaltaren
Nina Lundström, Ägarrepresentant (L)


 

Se seminariet inspelat här!

 


Fastighets ab förvaltaren logo

Mer info om seminariet här.

 

Välkommen till Social Venture Networks hybrida Almedalsvecka 2022!

Våra seminarier genomförs i lokal "D24" i D-huset, Uppsala universitet, Kaserngatan 1, intill Almedalsparken. De livestreamas för dig som vill hänga med på distans, och spelas in så att du kan ta del av dem senare. 

Varje dag den 4-7 juli har vi uppstart kl 08.30 inför dagen. Och varje eftermiddag kl 17.00 serveras årets alkoholfria Almedalsdrink utanför vår lokal D24!

Läs mer här på Almedalsveckans officiella webb om alla SVN:s Almedalsevents.