Kalender

Kl 15.00: Återbruk i byggsektorn – Bromma sjukhus och Naturskyddsföreningens Rikskansli

Almedalen lokal D24 på universitetet, Kaserngatan 1. Även digital livestreaming, 6 July, 2022 15:00 - 16:00

Arrangörer: Kaminsky Arkitektur & Social Venture Network

Byggbranschen behöver bli hållbarare för att minska sin klimatpåverkan. Ett viktigt steg är att återbruka mer vid både renovering och nybyggnation. 2022 införs klimatdeklarationer för byggprojekt i Sverige och från 2027 planeras även gränsvärden för dessa vilket kommer göra frågan än mer aktuell.

När Naturskyddsföreningen skulle renovera sitt Rikskansli valde man att sätta fokus på hållbarhet och återbruk med Kaminsky Arkitektur som arkitekt. I Bromma sjukhus utförde fastighetsägaren Vectura en fallstudie kring återbruk av byggnadsdelar inom ramen för forskningsprojektet Centrum för Cirkulärt byggande i samarbete med Kaminsky Arkitektur. På seminariet förmedlar Joakim Kaminsky sina erfarenheter från projekten, utmaningar, lärdomar och lyckade exempel. Seminariet avslutas med att Joakim Kaminsky kommer att ha en dialog med Vectura om renoveringen av Bromma samt återbruk ur ett fastighetsbolags synvinkel lite mer ingående.

I slutet av föreläsningen kommer Petter Ekvärn, Hållbarhetschef på Vectura, samt Karin Lexén, generalsekreterare på Naturkyddsföreningen, bidra med sina erfarenheter kring ämnet.

Medverkande:

Joakim Kaminsky
Joakim Kaminsky

Joakim Kaminsky, Arkitekt, Kaminsky Arkitektur AB

Petter Ekvärn, Hållbarhetschef, Vectura Fastigheter

Karin Lexén, generalsekreterare, Naturskyddsföreningen

 

 


 

Se seminariet på youtube här!


 

Mer info om seminariet här.

 

 

Kaminsky logo

Välkommen till Social Venture Networks hybrida Almedalsvecka 2022!

Våra seminarier genomförs i lokal "D24" i D-huset, Uppsala universitet, Kaserngatan 1, intill Almedalsparken. De livestreamas för dig som vill hänga med på distans, och spelas in så att du kan ta del av dem senare. 

Varje dag den 4-7 juli har vi uppstart kl 08.30 inför dagen. Och varje eftermiddag kl 17.00 serveras årets alkoholfria Almedalsdrink vid vår lokal D24!

Läs mer här på Almedalsveckans officiella webb om alla SVN:s Almedalsevents.