Kalender

Kl 15.00: Hur kan idéburna friskolor bli ett framtida alternativ till dagens koncernskolor?

Almedalen lokal D24 på universitetet, Kaserngatan 1. Även digital livestreaming., 5 July, 2022 15:00 - 16:45

Arrangörer: Ekobanken, Social Venture Network och Idéburna skolors riksförbund

Friskolereformen genomfördes 1992. Tanken var ökad variation av skolor, bland annat med särskild pedagogik, samt elevers och föräldrars möjlighet att fritt välja skola. Tvärt emot friskolereformens grundtanke har dock mångfalden minskat genom skolkoncernernas dominans. Idéburna skolor drivs inte av vinstintresse utan av engagemang och intresse för barn och unga. Ofta finns ett samhällsengagemang och en övergripande idé om bildning som ramar in och präglar verksamheten. Landets idéburna skolor lever under hård press. Dagens skolmarknad har drivit fram olika styr- och regelverk som missgynnar och begränsar små aktörers möjlighet att starta och driva friskola. Idéburna skolors riksförbund lanserar en rad förslag för en positiv utveckling i syfte att förverkliga friskolereformens ursprungliga intention. På seminariet deltar representanter för Idéburna skolors riksförbund, medlemsskolor, samt inbjudna politiker.

 

Medverkande:

Britta Drakenberg


 

Se del 1 av seminariet på youtube här!

Se de 2 av seminariet på youtube här!

 


 

Mer om seminariet på Almedalens webb

Ideburna friskolors riksförbund logo Ekobanken logotyp


 

Välkommen till Social Venture Networks hybrida Almedalsvecka 2022!

Våra seminarier genomförs i lokal "D24" i D-huset, Uppsala universitet, Kaserngatan 1, intill Almedalsparken. De livestreamas för dig som vill hänga med på distans, och spelas in så att du kan ta del av dem senare. 

Varje dag den 4-7 juli har vi uppstart kl 08.30 inför dagen. Och varje eftermiddag kl 17.00 serveras årets alkoholfria Almedalsdrink vid vår lokal D24!

Läs mer här på Almedalsveckans officiella webb om alla SVN:s Almedalsevents.