Kalender

Riksdagsseminarium: ”När slåss företagen om att få anställa fler Jerrys?”

Riksdagen, lokal L4-17 , 18 May, 2016 13:00 - 15:00

Välkomna till ett ”Plats för lärande”-seminarium i riksdagen! Vi har 8 platser reserverade för skolledare och APL-samordnare, först till kvarn.

Hanna Westerén (S) och Helena Lindahl (C) från näringsutskottet inbjuder till seminarium i riksdagen.


Arbetslöshetssiffrorna ser bättre ut och ungdomsarbetslösheten minskar. Vi har sett Jerry på TV och Max Hamburgerrestauranger har berättat om sitt arbete. Men har arbetslösheten minskat för de med funktionsnedsättning? Nej. Trots goda exempel har utvecklingen inte gått framåt.

Föregår stat, landsting och kommuner med goda exempel och anställer unga med funktionsnedsättning? Tyvärr inte. Hur kan vi skapa en dialog mellan näringsliv och offentlighet för att skapa metoder och modeller så arbetsgivarna tar steget att anställa? För att diskutera företagens vilja att anställa fler Jerrys, bjuder Hanna Westerén (S) och Helena Lindahl (C) i samverkan med Social Venture Network Sweden (SVN Sweden) in till seminarium.

 

Program

13.00: Riksdagsledamöterna Hanna Westerén (S) och Helena Lindahl (C) hälsar välkomna

13.10: Östra teatern ger ett tiominuters smakprov på teatern ”Churchill var inte heller klok”

13.25: Pia Jertfelt (SVN Sweden) presenterar programmet och de medverkande

13.30: ”Vad kostar utanförskapet?” - Nima Sanandaji från Skandia föreläser om de vinster man får med att arbeta för en inkluderande arbetsmarknad och beskriver den forskning som Skandia varit uppdragsgivare för.

13.50: Jonas Berg, VD ICA Södertälje, berättar om sitt långsiktiga arbete

14.05: Lars Andersson, serveringsvärd på Max Hamburgerrestauranger, berättar om sin väg till fast anställning efter 50 praktikplatser

14.20: ”På vilket sätt kan politiken bidra till att fler unga med funktionsnedsättning kommer i arbete?” - Lars Lööw, generaldirektör på Europeiska socialfonden. Därefter diskussion som Pia Jertfelt modererar.

14.45: Avslutning

 

Var? Riksdagen, lokal L4-17    
När? den 18 maj kl. 13-15

Obligatorisk anmälan till marianne.magnusson@riksdagen.se

Varmt välkomna önskar Hanna Westerén (S) och Helena Lindahl (C) i samverkan med Social Venture Network Sweden!