Kalender

Skolan som skyddsfaktor – betydelsen av pedagogisk mångfald

Almedalen lokal D24 på universitetet, Kaserngatan 1. Även digital livestreaming., 28 June, 2023 14:00 - 14:45

Samhället måste ta sitt ansvar för att våld inte eskalerar. Förskolan/skolan är viktiga arenor för detta förebyggande arbete.

Ett gott liv förebyggs i förskolor och skolor men ett gott liv kan uppfattas olika för olika individer och familjer. Därför menar vi att mångfalden är viktig. Förskolan och skolan är viktiga arenor för att förebygga och i våra olika pedagogiska ställningstaganden, vill vi visa på förskolans och skolans möjligheter med att bidra där begrepp som demokrati och solidaritet får särskild plats. Polismästare Carin Götblad sa i en intervju i SVT tidigare i år att polisens uppdrag inte var att uppfostra barn. Det håller vi med om. Vi håller också med om att hela samhället måste ta sitt ansvar för att det eskalerande gängvåldet inte breder ut sig ännu mer och att fokus nu delvis måste vara på det förebyggande arbetet. Företrädare för Freinetpedagogik, Montessoripedagogik och Waldorfpedagogik medverkar.

 

Medverkande:
 

Carin Götblad, Polismästare, NOA

Inger Nordheden, Freinetpedagogik

Inger Bjur, Montessoriförbundet

Maria Norberg, Waldorfskolefederationen

Länk till seminariet på Almedalen Play här!

Länk till seminariet på SVN:s Youtube kanal här!

Värd för detta seminarium: Ekobanken

Ekobanken logotyp


 

Välkommen till Social Venture Networks hållbarhetsarena på Almedalsveckan 2023!
Våra seminarier genomförs i lokal "D24" i D-huset, Uppsala universitet, Kaserngatan 1, intill Almedalsparken. De livestreamas för dig som vill hänga med på distans, och spelas även in så att du kan ta del av dem senare.

Varje dag den 27/6 - 29/6 startar vi seminarierna kl 09.00. 

Läs mer här på Almedalsveckans officiella webb om alla SVN:s Almedalsevents.