Kalender

Vidareutbildning i Hållbart Företagande Dag 1

Grythyttans Värdshus, 27 March, 2019 08:00 - 17:00

Den bygger på innehållet i Sveriges första master i företagsekonomi och hållbarhet och ger högskolepoäng vid Örebro Universitet.

Under två dagar på Måltidens Hus i Grythyttan går vi igenom områdena CSR och Företagsetik, Redovisning, styrning och kommunikation, miljömanagement och Hållbara värdekedjor. Vi växlar mellan föreläsningar och case-övningar med företag.

Deltar som talare gör hållbarhetschefer från kända svenska företag tillsammans med lärarna från nya master-utbildningen i Örebro. Kursen vänder sig till yrkesverksamma som vill förstärka sin kompetens inom hållbarhet för att kunna öka sitt engagemang i de frågorna. Vi bor på Grythyttans värdshus och kursdagarna är 27-28 mars.

Den första dagen inleder vi med framväxten av CSR, det institutionella trycket på företag och hur man arbetar med ”stakeholder management”. Magnus Frostenson leder denna förmiddag med Erik Feldt på Nordea som gäst. Efter lunch den första dagen ägnar vi oss åt hållbarhetsredovisning och styrning av hållbarhet och här får Magnus Frostenson sällskap av Sabina Du Rietz som föreläsare tillsammans med Jessika Lind Petrén som en gäst från Stena Metall. Efter middagen följer en kvällsövning om CSR-kommunikation med fokus på konsumenter och film. 

Andra dagen inleds med miljöfrågorna och en föreläsning om miljömanagement av Sabina Du Rietz och där också Anna Lidström från Spendrups berättar om deras hållbarhetsarbete. Under andra dagen diskuterar vi också hållbara värdekedjor och hållbara inköp med hjälp av Katarina Arbin och Frans Prenkert. Före hemfärd sammanfattar vi dagen och ger instruktioner inför tentamen. 

Medverkar på kursen som externa föreläsare gör: 
 - Anna Lidström, hållbarhetschef på Spendrups Bryggerier 
 - Erik Feldt, Chef för samhällsengagemang på Nordea. 
 - Magdalena Aspengren, hållbarhetschef på Telenor. 
 - Jessica Lind Petrén, hållbarhetschef på Stena.

Medverkar som lärare gör: 
 - Sabina Du Rietz, docent och lektor vid Örebro Universitet och Handelshögskolan i Bergen med inriktning mot styrning och ledning av hållbarhet. 
 - Katarina Arbin, lektor vid Örebro Universitet med inriktning mot hållbara inköp och ekonomie doktor från Handelshögskolan i Stockholm. Lång erfarenhet av rådgivning inom näringslivet. 
 - Magnus Frostenson, professor i företagsekonomi med inriktning mot hållbarhetsredovisning verksam vid Örebro Universitet och Universitetet i Halden. 
 - Frans Prenkert, professor i företagsekonomi vid Örebro Universitet med inriktning mot hållbarhet i värdekedjan. Föreståndare för ORULOG; universitetets center för hållbar logistik.
 - Tommy Borglund, lektor vid Örebro Universitet med inriktning mot hållbarhetsstrategi och ekonomie doktor från Handelshögskolan i Stockholm. Lång erfarenhet av rådgivning inom näringslivet. Kursledare.


Pris: 12 500 kronor inklusive boende, mat och kurslitteratur.

Utbildningen är ett samarbete mellan Örebro UniversitetSocial Venture Network och Forever Sustainable och riktar sig mot alla i näringsliv och organisationer som vill ta nästa steg i sitt arbete med hållbarhetsfrågor.

Anmälan till: info@svnsweden.se

Ni kan läsa mer om utbildningen HÄR

Se film: https://www.youtube.com/watch?v=3F2PmIP_FI0