Nyheter

Hur agerar svenska verksamheter för att stötta demokratin under Ukraina-krisen?

CSR Västsverige ordnar hyperaktuellt rapportsläpp och seminarium 22/9 i Göteborg

Demokratin har tagits förgiven i stora delar av världen, inte minst i Sverige. Rysslands invasion av Ukrina våren 2022 har fått demokratin högt upp på allmänheten och näringslivets agenda. 

För att få en bättre överblick över den utveckling som sker har CSR Västsverige gett forskaren Tommy Borglund på Handelshögskolan vid Örebro universitet i uppdrag att kartlägga och analysera vad som har rapporterats kring hur näringslivet tillsammans med civilsamhället har agerat för demokratin. Rapportens fokus är på hur verksamheter står upp för demokratiska värden och praktiskt omsätter dessa värderingar i handlingar. 

Vår medlem CSR Väst bjuder in till en introduktion av rapporten och ger möjligheten att höra författarnas resonemang och att fördjupa er hur en organisations hållbarhetsarbete förhåller sig till demokrati.   

Vem ska gå?

Du som är verksam inom en organisation med globala aktörer i din värdekedja och/eller är intresserad av hur organisationers hållbarhetsarbete förhåller sig till demokrati.

Detta är ett öppet event vilket innebär att du gärna får bjuda in personer som idag inte är medlemmar i CSR Västsverige för att delta. 

Föreläsare

Tommy Borglund som är en hållbarhetsdebattör, föreläsare och universitetslektor vid Örebro Universitet, och Sanna Nalin - Masterexamen i ämnet Sustainable Business på Örebro universitet och hållbarhetskonsult på Forever Sustainable

tommyborglund720fotolindaharradine.jpeg

Läs mer och anmäl dig här!

Agenda

10:30 - 10:45 Kaffe + nätverkande

10:45 - 12:15 Seminarium: Presentation av rapporten + diskussioner 

12:15 - 13:00 Lunch + nätverkande

Plats

Seminariet kommer att hållas fysiskt på Yesbox, Gamlestadsvägen 4 i Göteborg. Vi följer FHM rekomendationer och om det kommer nya restriktioner så kommer träffen ske digitalt. 

Pris

Seminariet är helt kostnadsfritt och vi kommer att bjuda på kaffe och lunch!

 

Välkommen den 22:e september mellan 10:30 - 13:00