Nyheter

Träffa tomten på julfest i Bergsjön

Nyheter från våra medlemmar - Bergsjön 2031

Glögg, julsånger, pannkakor, ponnyridning, julpyssel, hantverksmarknad och mycket mer blir det på julfesten fredag den 9 december i Bergsjön Centrum. Och självklart är tomten på plats för att ta emot barnens önskelistor.

Tomten i Bergsjön på julfestJulfesten brukar locka många besökare till Bergsjön Centrum och julen firas in både inomhus och utomhus. Det bjuds på glögg och pepparkakor, man kan träffa tomten och lämna sin önskelista och klockan 15.30 fylls centrum av vacker musik när kyrkans kör sjunger julsånger.

Här finns mycket att göra: ansiktsmålning och julkortspyssel, hantverksmarknad med lokala produkter, man säljer även boken "bob säger: Bergsjön! Om kultur och makt i en stadsdel". Utomhus kan man mumsa på ekologiska pannkakor från den vedeldade trossen och rida på ponnys vid gamla biblioteket. 

Alla arrangemang är kostnadsfria. Den som vill är välkommen att ge bidrag till Musikhjälpen via bössor som står utställda. Temat i år är barn på flykt.

– Vi strävar efter att våra evenemang ska vara så hållbara som möjligt, både socialt och ekologiskt. Därför är till exempel pannkakorna ekologiska och i år kan man också ge ett frivilligt bidrag till Musikhjälpen, säger Ann-Sofie som är centrumutvecklare.

Julfest Bergsjön Centrum
Fredag 9 december klockan 15–18
Julsånger med kyrkans kör 15.30
Ponnyridning 15–17
Arrangeras av GöteborgsLokaler i samverkan med föreningar, Svenska kyrkan i Bergsjön och Familjebostäder.

Hela artikeln här...

Källa: Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är ett samarbete mellan elva fastighetsägare med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Vi som samarbetar är: ByggGöta, Nordin Fastigheter, Balder, Egnahemsbolaget, Familjebostäder, Göteborgslokaler, Willhem, Victoriahem, SHH Bostad, Higab och Wallenstam.


Bergsjön 2031 är medlemmar i Social Venture Network Sweden