Nyheter

Ny styrelse 2015

Den 17 mars hölls det årsmöte i SVN:s lokaler i Gamla Stan. På mötet beslutades att Karin Stenmar blev ny ordförande för Social Venture Network. Dessutom fick styrelsen nytillskott i form av Eliza Kücükaslan och Tommy Borglund. Mer om dem nedan.

 Inga Birath von Sydow som valt att avgå avtackades för fina insatser. Även Mats Hoffmann och Lars Pyk lämnade styrelsen, vi önskar er alla Lycka till och hoppas återse er ofta.

Valberedningen för kommande år består av Ellinor Eke (sammankallande), Hans de Geer och Cecilia Näsman.

Karin Stenmar
Karin Stenmar

Karin Stenmar är chef för miljö/klimat och sociala frågor på Folksam sedan 2011. Under sina år på Folksam har Karin fortsatt se till att försäkringsbolaget är en självklar röst i miljö- och hållbarhetsfrågor, senast med debattartikeln i DN om att kommunerna står utan skydd för skyfall och stormar. Innan Folksam arbetade Karin med ansvarsfullt företagande i över tio år och var en av grundarna av klädföretaget Dem Collective och har även haft rollen som miljö- och CSR-chef hos Nudie Jeans. Karin har erfarenhet av SVN:s arbete som styrelseledamot – Varmt Välkommen än en gång och Grattis till det nya uppdraget!

 

Eliza Kücükaslan
Eliza Kücükaslan

Eliza Kücükaslan korades till Framtidens kvinnliga ledare 2014, ingår i Framtidsministerns analysgrupp Global Samverkan och har tidigare även jobbat på Enact Sustainable Strategies. Hon är entreprenör och affärsutvecklingskonsult med egen firma och var tidigare landschef i Ghana för mikroförsäkringsbolaget Milvik som startades av Kinnevik 2010. Eliza kommer komplettera styrelsen med kunskap och erfarenhet kring socialt entreprenörskap och är specifikt intresserad av MR, korruption och näringslivets roll i global utveckling.

 

Tommy Borglund
Tommy Borglund

Tommy Borglund är tillbaka på Halvarsson & Halvarsson efter ett par år på Stora Enso. Tommy med sin långa och breda kompetens inom CSR och hållbarhet kommer att komplettera styrelsen på ett värdefullt sätt. Tommy har en bakgrund som ekonomijournalist på Ekot och Finanstidningen. Han har forskat och undervisat i företagsetik på Handelshögskolan i Stockholm och är nu associerad forskare vid Örebro Universitet.

 

Vi ser fram emot resten av 2015 med våra medlemmar, håll utkik på hemsida och i sociala medier för evenemang och nyheter.

Varmaste hälsningar

Generalsekreterare
Pia Jertfelt