Nyheter

Pia Jertfelt: “Nu börjar jag om!”

Generalsekreterare Pia Jertfelt slutar efter åtta händelserika år på SVN.

Nu är sommaren är över och hösten väntar. Så känns det inte i mitt liv trots att jag är kanske i den åldern. Tvärtom, nu börjar jag om!

I åtta år har jag haft förmånen att bygga SVN! Det behöver inte sägas att det har varit omtumlande och spännande år. Det fina med SVN är ju att man lär av varandra och därför känner jag nu att jag har många erfarenheter att dela med mig.

Det som slår mig mest vill jag sammanfatta i en rubrik:

CSR är död- länge leve hållbarheten!

CSR-begreppen har länge skavt, jag har inte fått det på plats. CSR ger intryck av snabba puckar - man gör lite så eller så och sen kan man hoppas på utdelning i slutet (lönsamhet).

Däremot hållbarhetsbegreppet är just vad det ger uttryck för: hållbart! Ett sätt att förhålla sig till det vi tycker är viktigt, som klimatet, miljön, soporna, vattnet, jobben och människorna. De mänskliga rättigheterna skapar social hållbarhet. Viktiga hållbara långsiktiga förändringar. De företag och organisationer som har hållbarhetsvisioner är de verkliga vinnarna!

Men är inte detta ett hårklyveri, ett sätt att bara använda olika slags ord/ begrepp? Jag tror inte det, det hållbara samhället bygger på en verklig förändring av tankesätt, levnadssätt och ett gammalt slitet ord: solidaritet.

Med de tankarna slutar jag nu på SVN. Tack alla underbara människor som jag träffat, alla spännande medlemmar som jag fått förmånen att arbeta tillsammans med och tack till SVN som jag tycker är ett oerhört viktigt nätverk. Jag sänder alla mina lyckönskningar till kommande generalsekreterare!

Min mailadress är Pia@heartfields.se och mobilnumret detsamma, 070/7154760

Pia_avtackning_SVN_itext