Nyheter

Efter Almedalen 2015

SVN var på plats i ett myllrande Almedalen under några händelserika dagar. Vad tar vi med oss och vad händer härnäst?

Det har gått två månader sen Almedalsveckan i Visby gick av stapeln och det är nu återigen mycket lugnt i Almedalen. Löven har börjat gulna och singla ned. Visbyborna rastar sina hundar där det i somras var fullsatt med publik som lyssnade på tal.

Det är nu man börjar fundera på vad som hände i Almedalen som skapar en långsiktig förändring i vårt Sverige.

Många seminarier handlade om respekt för de mänskliga rättigheterna med betoning på barn, människor med funktionsnedsättning och invandrare. På ytan (och kanske inte bara där) så har inget förändrats. Men vi är övertygade om att det runt om i landet pågår många positiva projekt som stärker de mänskliga rättigheterna. Problemet är att de sällan förs fram i media där vi kan ta del av dem och känna att vi är många som är med och förhoppningsvis skapar en bättre framtid. Nej, istället är det alla negativa nyheter som lyfts fram och får oss att tappa energin och modet.

Så vi hoppas att alla de seminarier som arrangerades i Almedalen gav just den energin och modet till att skapa förändring.

 

CSR-spelet testades och succén var ett faktum!
CSR-spelet testades och succén var ett faktum!
Östra Teatern bjöd på några scener ur "Churchill var inte heller klok"
Östra Teatern bjöd på några scener ur "Churchill var inte heller klok"
Seminarium om hållbart ledarskap
Seminarium om hållbart ledarskap
Tommy Borglund modererar
Tommy Borglund modererar

 

 

 

 

 

 

 

Social Venture Network samarbetade i år med Mil Foundation och Plats för lärande (SVN:s projekt finansierat av Skolverket). Under tre dagar i Donnerska huset bjöds det på hela 17 seminarier. Vi lyfte frågor om människor med funktionsnedsättnings rätt till praktikplatser och arbete, vi lyfte frågor om hållbart ledarskap och olika vägar för att stärka det nödvändiga hållbara ledarskapet. Våra seminarier var fullsatta med några få undantag. Detta trots att konkurrensen om alla besökares uppmärksamhet och deltagande var mördande.

 

Några siffror från Almedalen 2015:

3465 evenemang, den största andelen seminarier och hälften av alla evenemang genomfördes under tisdagen och onsdagen. ( Då var vi också på plats). Totalt beräknas det ha varit 35000 besökare!

Vi på SVN vill tacka alla ni som medverkade och gjorde våra seminarier spännande och viktiga.

Tack också till publiken som kom och deltog!

Många frågor ställdes, en del på sin spets och vi vet att SVN och dess medlemmar kommer att fortsätta ställa frågor till politiker, myndigheter, intresseorganisationer och företag och vi önskar lycka till i det arbetet.

 

//Pia Jertfelt