Kalender

Giraffpriset firar 10 år med prisceremoni på Frihamnsdagarna – nu kan du se eventet här!

Frihamnsdagarna, Frihamnen Göteborg, 1 September, 2023 10:00 - 11:00

Giraffpriset ges till en person eller företag/organisation som stuckit ut halsen, gjort något extra modigt, som trott så starkt på något att man varit villig till ett stort risktagande, ha brutit igenom motstånd och som har motiverats av att göra något gott för människor och för jorden – inom områdena miljö, CSR eller etik och där ha åstadkommit goda resultat. I år delas priset passande nog ut på tältscen Greta. 2018 gick Giraffpriset nämligen till Greta Thunberg tillsammans med Fridays for Future!

Under vårt prisevent får du även tillfälle att stifta bekantskap med några av de tidigare vinnarna; Miljonbemanning som vann förra gången, och Björn Söderberg med Build up Nepal, vinnare 2017. Björn är med oss på länk, direkt från Katmandu i Nepal. Missa inte att träffa dessa otroligt inspirerande vinnare!

På Frihamnsdagarna blir det dubbel fest då SVN Sweden förutom att hylla 2022 års pristagare även kommer att fira ett försenat 10-årsjubileum. Detta på grund av pandemin som precis som Göteborgs 400-årsjubileum blivit två år försenat. Flera tidigare giraffpristagare är på plats och prisutdelare är framgångsrika Miljonbemanning som förra året mottog priset för sitt arbete med att söka och finna talanger i Sveriges miljonprogramsområden.

Vill du nominera ett företag, en organisation eller person som du tycker har stuckit ut halsen? Sista dag för nominering i år var 15 augusti, men det kommer nya år och fler Giraffpristagare - så hör av dig om du har något förslag! Läs mer om Giraffpriset och nominera här.

Varmt välkommen till prisutdelningen av Giraffpriset på tältscen Greta den 1 september kl. 10.00! Eventet kommer även streamas.

NYTT! Här kan du se inspelningen av prisseminariet! 

giraffpriset-2018