Kalender

Kl 14.00: Kan banken öka den biologiska mångfalden och minska klimatavtrycket?

Almedalen lokal D24 på universitetet, Kaserngatan 1. Även digital livestreaming, 6 July, 2022 14:00 - 14:45

Bank- och finanssektorn spelar en nyckelroll i omställningen till ett hållbart samhälle. Begrepp som planetära gränser, donut ekonomi, cirkulär ekonomi, biologisk mångfald och klimatavtryck är nyckelbegrepp. Hur kan dessa kopplas till konkreta finansiella lösningar?

Utökad information om evenemanget:

Banker som arbetar för hållbarhet samlas bland annat i Global Alliance for Banking on Values. Ekobanken är den svenska medlemmen i detta världsomspännande nätverk av banker som med finansiering som verktyg arbetar för att öka den biologiska mångfalden, minska mänsklighetens klimatavtryck, öka cirkulariteten i resursanvändningen så att verksamheter som bankerna finansierar tar hänsyn till planetens och mänsklighetens gränser.

Medverkande:

Kristoffer Lüthi, Styrelseordförande, Ekobanken
Maria Flock Åhlander, VD, Ekobanken

Mer om seminariet här i Almedalens officiella program


 

Se seminariet på youtube här!

 


 

Ekobanken logotyp

 

Välkommen till Social Venture Networks hybrida Almedalsvecka 2022!

Våra seminarier genomförs i lokal "D24" i D-huset, Uppsala universitet, Kaserngatan 1, intill Almedalsparken. De livestreamas för dig som vill hänga med på distans, och spelas in så att du kan ta del av dem senare. 

Varje dag den 4-7 juli har vi uppstart kl 08.30 inför dagen. Och varje eftermiddag kl 17.00 serveras årets alkoholfria Almedalsdrink utanför vår lokal D24!

Läs mer här på Almedalsveckans officiella webb om alla SVN:s Almedalsevents.