Kalender

Vad ska företag göra för att Sverige ska nå nettonoll-utsläpp 2045?

Almedalen lokal D24 på universitetet, Kaserngatan 1. Även digital livestreaming., 29 June, 2023 10:00 - 10:45

Sverige ska som nation ha netto-noll utsläpp 2045, en utfästelse som kommer innebära betydande förändringar på både kort och lite längre sikt. Hur behöver företag och organisationer agera för att hantera detta?

För att företag och organisationer ska kunna reducera sina växthusgasutsläpp kommer kraven på hållbarhetsrapporteringen succesivt att öka, häri ingår bl a redovisning av klimatdata. Hur bör vi bäst hantera detta och vilken typ av utsläppsdata krävs för att kunna jämföra och därmed kunna minska från år till år? Hur kan vi ta ansvar för de växthusgasutsläpp som görs på vägen fram till 2045? Vad finns det för risker med att halka efter i klimatarbetet, och vilka möjligheter finns för de organisationer som ligger i framkant?

Vår panel består av företrädare för välkända organisationer i olika branscher men med samma utmaningar.

Arrangör: ZeroMission

Medverkande:

  • Ida Åberg Berzén, Moderator, Klimatstrateg ZeroMission
  • Kaj Török, Hållbarhetschef Max Burgers
  • Annika Ramsköld, Hållbarhetsdirektör Vattenfall
  • Henrik Höglin, Kommunikationschef Kivra

 

Välkommen till Social Venture Networks hållbarhetsaren på Almedalsveckan 2023!
Våra seminarier genomförs i lokal "D24" i D-huset, Uppsala universitet, Kaserngatan 1, intill Almedalsparken. De livestreamas för dig som vill hänga med på distans, och spelas även in så att du kan ta del av dem senare.

Varje dag den 27/6 - 30/6 startar vi seminarierna kl 09.00. Och varje eftermiddag kl 17.00 serveras årets alkoholfria Almedalsdrink i lokal D23, mitt emot semiariearenan.

Läs mer här på Almedalsveckans officiella webb om alla SVN:s Almedalsevents.