Organisation och styrelse

Organisation

karin-stromqvist-baathe-1.jpg

Karin Strömqvist Bååthe, generalsekreterare

karin@svnsweden.se

Karin brinner för uppgiften att förändra världen genom nätverkande, samtal och goda affärer! Hon kombinerar ett globalt perspektiv med lokala lösningar och har 20 års erfarenhet som marknads- och CSR-chef inom storbolag såsom Coca-Cola, DHL och Tyska Posten. Andra engagemang under åren inkluderar arbete som hållbarhetskonsult på U&We, verksamhetsutvecklare och utbildare i ideell sektor samt studier i digital utveckling. 
Karin har studerat och arbetat i många länder såsom USA, Colombia, Brasilien, Mexiko och Tyskland. Hon har en MA i International Marketing och World Development från University of Kentucky, USA.

 


helen-sylvan.jpg

Helen Sylvan, Kontaktperson Västsverige

helen@svnsweden.se

Helen har en bred marknads- och hållbarhetsbakgrund bl a som marknadsansvarig på stiftelsen Ekocentrum, där hon i 19 år jobbat med webb, nyheter, sociala medier, utställning, utbildningar, nätverk, partnerskap och – inte minst – events. Helen lyfter gärna fram verksamheter som gör något bra, och låter dem inspirera andra i deras hållbarhetsresa. Helen har även en bakgrund från bl a Renova, Eductus, Clean Air Transport och Digital Equipment.

 


Styrelse

patrik-andersson-1.jpg

Patrik Andersson, Ordförande

patrik@helhetskommunikation.se

Patrik Andersson är organisationskonsult och verksamhetsutvecklare med inriktning på ledarskap och organisationskultur specialiserad på hållbarhetsfrågor. Patrik hjälper individer och organisationer att gå från strategi till genomförande och att utveckla och integrera hållbarhetskultur. Uppdragsgivarna representerar ett brett urval av branscher inom privat, offentlig och ideell sektor i Sverige och internationellt. Patrik är även engagerad i ett antal föreningar och styrelser med fokus på hållbar samhällsutveckling.

 


kent-m-andersson-1.jpg

Kent M Andersson, kassör och vice ordförande

kent.m.andersson.se@gmail.com

Kent är egenföretagare efter att under mer än 35 år ha arbetat internationellt inom Energikoncernen Fortum. Där har han haft många olika chefspositioner, senast som vice Vd inom IT-sidan. Utöver det har Kent erfarenhet från att ha suttit i ett 20-tal olika bolagsstyrelser, varit verksam i föreningsvärden. Kent innehar rollen som ordförande för alla Företagsgrupperna i Stockholm Stad. Miljöfrågan ur ett företagsperspektiv är mycket viktiga för Kent liksom idrottsvärlden. Han hyser särskilt stort intresse för bordtennis och judo. Han har för närvarande rollen som förbundskassör/vice ordförande inom Svenska judoförbundet.

 


mia-lilja-1.jpg

Mia Lilja, ledamot

mia.lilja@golvkedjan.se

Mia är sedan 2014 marknadsansvarig på Golvkedjan AB, Sveriges största kedja med golvläggnings- och plattsättningsföretag. Innan hon kom till Golvkedjan var hon marknadschef på livsmedelsföretaget Renée Voltaire, dessförinnan marknadsansvarig och byggprojektledare i butiksinredningsbranschen. Hon brinner för god kommunikation och tillsammans med Golvkedjans hållbarhetsansvarige arbetar hon för att Golvkedjan fortsatt ska vara i framkant i sin bransch. Om fritid uppstår sysslar hon helst med sin kostblogg och lyssnar på musik, gärna live!

 


yngve-ornerud-1.jpg

Yngve Ornerud, ledamot

yngve.ornerud@ymr.se

Yngve arbetar som strateg och projektledare på YMR Kommunikation som sedan flera år är miljödiplomerat enligt Svensk Miljöbas. Intresset för hållbarhetsfrågor är stort och många av YMRs uppdrag för våra kunder handlar om kommunikation runt hållbarhet och cirkularitet. Yngve är sedan 2006 mentor i NyföretagarCetrum och i övrigt engagerad i frågor som framförallt rör social hållbarhet. Under flera år har han på olika sätt jobbat med aktiviteter för att stötta Insamlingsstiftelsen Mot Trafficking.

 


maria-flock-alander.jpg

Maria Flock Åhlander, ledamot

maria.flock-ahlander@ekobanken.se

Maria Flock Åhlander, VD för Ekobanken sedan 2020. Maria har arbetat i Ekobanken sedan 2007 med hållbarhets- och ledarskapsfrågor, som HR- ansvarig. Maria är förutom VD även bankens hållbarhetsansvarig.

 


cornilla-von-plomgren-2.jpg

Cornilla von Plomgren, ledamot

cornilla.vonplomgren@fishsec.org

Cornilla är ”acting” general sekreterare på FishSec. Hon är utbildad jurist och har en bakgrund inom både den privata som den ideella sektorn. Har bl a arbetat som kommunikationschef på Danzas och DHL, senior hållbarhetskonsult på Logica (numera CGI) och som egenföretagare inom kommunikation och public affairs. I den ideella sektorn har hon varit kommersiell chef på organisationen Mentor, ansvarat för företagssamarbeten ActionAid. Samhällsengagemang och frågor kopplade till hållbar affärsutveckling har alltid varit närvarande i Cornillas yrkesliv.

 


Valberedning

greta-hogberg-1.jpg

Greta Högberg

greta@svnsweden.se

claire-wigg-1.jpg

Claire Wigg

claire.wigg@zeromission.se
(sammankallande)

edvard-unsgaard-small-1.jpg

Edvard Unsgaard

edvard.unsgaard@gmail.com